Kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius pernai daugiau laiko praleido užsienyje nei Lietuvoje, o neseniai lankėsi tokiose šalyse kaip Šri Lanka, Maldyvai bei Indija.
Nors prieš kelionę į Indiją jis buvo kiek kategoriškas šios šalies atžvilgiu ir ten važiavo ne su pačiu didžiausiu džiaugsmu, tačiau dabar jo nuomonė apie šią Azijos valstybę pasikeitė 180 laipsnių kampu.
Apie savo įspūdžius Indijoje kelionių organizatorius pasakojo Kaune vykusiame projekto „Kvepia Kelionėm“ renginyje.
„Į Indiją vykau nieko nesitikėdamas ir per daug nenorėdamas.Tačiau dabar negaliu pamiršti Indijos – man ten žiauriai patiko. Dėl to, jog man visada norisi kažkokių tai kelionių prieskonių. Ne tik, kad nuvažiuočiau ir viskas būtų išlaižyta, tvarkingai sudėta, būčiau visur suvežiotas ir t.t.
Man keliaujant norisi, kad aš visiškai pamesčiau protą, pamirščiau Lietuvoje vykstančius dalykus, egzistuojančias problemas, – pasakojo Makalius. – Man reikia kažkokių iššūkių – pasimesti, pasiklysti, neplanuoti, išklysti iš maršruto, susipažinti su žmonėmis arba atsidurti šalyje, kuri tau tikrai sukeltų šoką. Tai viena iš jų tikrai yra Indija“.
Makalius taip pat atskleidė, kad jo kelionių agentūra iš visų organizuojamų turų išėmė pramogas, susijusias su gyvūnų kankinimu. Neseniai panašiai pasielgė ir kelionių patarimų portalas „TripAdvisor“.
„Man gaila gyvūnų. Nesvarbu, kad valgau mėsą. Žiauriai gaila drambliukų, kurie Tailande yra paversti jodinėjimo objektais. Jie yra nerealiai kankinami. Mes iš visų turų išėmėme jodinėjimą drambliais, nes tai yra pats žiauriausias gyvūno kankinimas. Mes tokių dalykų nedarome“, – savo poziciją išsakė Makalius.
„Kvepia Kelionėm“ renginio metu jis taip pat atkreipė dėmesį ir į šlykščių bei keistų patiekalų panašumus tarp Lietuvos bei Azijos valstybių.
„Mes kelionėse stebimės ragaudami kirminus ir tarakonus, bet patikėkite manimi, kaip į Lietuvą atvažiavę žmonės stebisi, kad mes žarnas įdarome bulvėmis, valgome kiaulių ausis, vištų skrandukus, širdeles ir t.t. Visuomet prieš teisdami kitus valgančius keistus dalykus, pagalvokime ką mes patys valgome“, – pusiau rimtai, pusiau juokais kalbėjo Makalius.
Kelionių organizatorius taip pat pasakojo apie ragautus šikšnosparnius, keliones į Gruziją, pirmąją savo kelionę, karjeros pradžią, patarimus bei tai kokių darbuotojų tikrai nepriimtų į darbą. Apie visa tai – video interviu.
Related Posts
Kvepia Istorijom: Vidas Bareikis Kinijoje nesusikalbėjo su restorano padavėja
Vidui Bareikiui užteko Kinijoje praleisti kiek daugiau nei savaitę, jog spėtų susipažinti su Kinijos kultūriniais skirtumais. Tai geriausiai…
Kvepia Istorijom: Orijus Gasanovas visus pinigus išleidžia kelionėms
Daugiau skaitykite čia: http://www.kvepiakelionem.lt/orijus-gasanovas-pinigu-netaupau-visus-isleidziu-kelionems/
Edvardas Žičkus: Keliaukite, nes geresnius batus galite nusipirkti vėliau
Edvardas Žičkus, dalyvaudamas „Kvepia Kelionėm“ renginyje Šiauliuose papasakojo apie savo kelionių ypatumus, pažintis su garsenybėmis bei davė daugybę…
Kvepia Istorijom: Dainius Babilas užkopė į 30-ies valstybių aukščiausias viršūnes
Tokiam žmogui, kaip Dainius Babilas, kuris yra užkopęs į 30-ies valstybių aukščiausias viršūnes, turbūt sudėtinga gyventi lygioje kaip…