4 porcijos
2 svogūnai
200 g. bulvių
200 g. morkų
3 šaukštai sviesto
750 ml sultinio
250 ml grietinės
2 riekelės batono
druskos, baltųjų pipirų, kario
Paruošimas
- Svogūnus, bulves, morkas nuplauti, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Daržoves apkepinti su 2 šaukštais sviesto, po to išvirti sultinyje.
- Sriubą nukošti, o daržoves sugrūsti ar sutrinti blenderiu. Į daržovių tyrę įpilti truputį sultinio (kad būtų kremo tirštumo). Tyrę sukrėsti į sultinį, išmaišyti ir pašildyti.
- Į sriubą įdėti grietinę, paskaninti druska, pipirais ir kariu.
- Batoną supjaustyti kubeliais ir apkepinti su šaukštu sviesto. Skrebučius suberti į sriubą.
Ruošimo laikas: 30 minučių
Virti: 10 minučių.