Mėlynių pyragas

  • Paruošimo laikas:
  • Patiekalo kaina: 17 Lt
  • Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

  • Miltai, 200 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 115 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Jogurtas, 240 mililitrų
  • Mėlynės, šviežios, 1 stiklinė
  • Cukrus, rudasis, 40 gramų
  • Vanilinis cukrus

Gaminimo eiga:

  1. Miltus sumaišyti kartu su kepimo milteliais. Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, vis maišant įmušti po vieną kiaušinį. Supilti jogurtą ir vanilės ekstraktą, vėl gerai išmaišyti. Suberti miltus ir atsargiai išmaišyti.

  2. Pusę tešlos dėti į kepimo formą, suberti pusę mėlynių, tada vėl tešlą, mėlynes ir viršų pabarstyti ruduoju cukrumi.

  3. Kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.

Total
0
Dalinasi
Related Posts
Skaityti daugiau

Silkės suktinukai lavaše!

Reikės: lavašo; silkės filė; lydyto tepamojo sūrelio (gali būti su raugintais agurkais, česnakais, pievagrybiais); smulkintų krapų. Lavašą sutepti…