Kiaušiniai su kvapniu žolelių padažu

4 porcijos

8 kiaušiniai

1 indelis jogurto be priedų

1/8 litro grietinėlės

125 g. liesos varškės

2 šaukštai garstyčių

1 svogūnas

petražolių, krapų, svogūnų laiškų

1 marinuotas agurkas

druskos, pipirų, žiupsnelis cukraus

Papuošimui 

krapai ir 4 maži pomidorai

Paruošimas

1. Kiaušinius sudėti į verdantį vandenį ir virti 10 minučių. Po to perlieti šaltu vandeniu ir nulupti vandenyje – tai gerokai palengvins darbą.

2. Varškę sumaišyti su jogurtu, grietinėle, garstyčiomis. Nulupti svogūną ir sutrinti trintuve. Susmulkinti agurką, krapus, svogūnų laiškus ir suberti į padažą. Pagardinti druska, pipirais ir cukrumi.

3. Padažą sudėti į dubenėlį ir pastatyti padėklo viduryje. Kiaušinius perpjauti pusiau ir išdėlioti aplink. Papuošti krapais ir pomidorais.

Priedai

Rupi arba skrudinta duona su sviestu.

Ruošimo laikas: 30 minučių

 

Total
10
Dalinasi
Susijusios publikacijos
Skaityti daugiau

Silkės suktinukai lavaše!

Reikės: lavašo; silkės filė; lydyto tepamojo sūrelio (gali būti su raugintais agurkais, česnakais, pievagrybiais); smulkintų krapų. Lavašą sutepti…