4 porcijos
8 kiaušiniai
1 indelis jogurto be priedų
1/8 litro grietinėlės
125 g. liesos varškės
2 šaukštai garstyčių
1 svogūnas
petražolių, krapų, svogūnų laiškų
1 marinuotas agurkas
druskos, pipirų, žiupsnelis cukraus
Papuošimui
krapai ir 4 maži pomidorai
Paruošimas
1. Kiaušinius sudėti į verdantį vandenį ir virti 10 minučių. Po to perlieti šaltu vandeniu ir nulupti vandenyje – tai gerokai palengvins darbą.
2. Varškę sumaišyti su jogurtu, grietinėle, garstyčiomis. Nulupti svogūną ir sutrinti trintuve. Susmulkinti agurką, krapus, svogūnų laiškus ir suberti į padažą. Pagardinti druska, pipirais ir cukrumi.
3. Padažą sudėti į dubenėlį ir pastatyti padėklo viduryje. Kiaušinius perpjauti pusiau ir išdėlioti aplink. Papuošti krapais ir pomidorais.
Priedai
Rupi arba skrudinta duona su sviestu.
Ruošimo laikas: 30 minučių