Puikus gruziniškas padažas aštrumo mėgėjams.
Ingredientai:
2 kg Cukinijų
1 kg Pomidorų
1 šaukštas Cukraus
2 šaukštelis Druskos
0,5 šaukštelio Juodųjų pipirų
3 vnt. Aitriosios paprikos
2 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
4 skiltelės Česnakų
3 šaukštai Aliejaus
1 šaukštas Acto
Paruošimas:
Cukinijas nulupkite, išimkite sėklas. Sutarkuokite burokine tarka. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir sutrinkite elektriniu maisto smulkintuvu. Iš saldžiųjų paprikų išimkite sėklas ir labai smulkiai supjaustykite. Suberkite į puodą. Cukinijų ir pomidorų masę supilkite į puodą. Įpilkite aliejaus, įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų, įmeskite lauro lapus. Virkite ant mažos ugnies 15 minučių. Supilkite actą, įberkite labai smulkiai supjaustytą aštriąją papriką ir išspaustus česnakus. Virkite ant mažos ugnies dar 20 minučių. Supilkite į paruoštus stiklainius ir gerai užsukite. Kai atvės, laikykite šaldytuve.
Pagaminimo laikas: 70 minučių
Valgyti šaltą. Tinka su mėsos patiekalais.